ساندویچ پانل گالوانیزه

فهرست مطالب

اگر در صنعت ساخت و ساز فعالیت داشته باشید و با انواع ساندویچ پانل سر و کار داشته باشید، قطعا با ساندویچ پانل گالوانیزه آشنایی دارید و یا نام آن را شنیده‌اید. ساندویچ پانل گالوانیزه نوعی مواد ساختمانی است که از دو لایه پوشش فلزی و یک لایه مواد عایق ساخته می‌شود.
ساندویچ پانل‌های گالوانیزه در موارد مختلفی در صنعت به کار می‌روند و نسبت به ساندویچ پانل‌ آلوزینک، تفاوت‌هایی دارند. توصیه می‌کنیم به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات، کاربرد و قیمت ساندویچ پانل‌های گالوانیزه تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

ساندویچ پانل گالوانیزه چیست؟

ساندویچ پانل گالوانیزه (galvanized) یک نوع مصالح ساختمانی با ساختاری سه لایه است که از دو لایه پوشش فلزی با ورق گالوانیزه به همراه یک لایه مواد عایق تشکیل می‌شود.
همانطور که از نام این ساندویچ پانل پیداست، از ورق گالوانیزه در سطح خارجی استفاده می‌کند که از ترکیب آلیاژ آهن و روی به دست می‌آید و مقاومت بالایی در برابر اکسیده شدن دارد.

کاربرد ساندویچ پانل گالوانیزه

کاربرد ساندویچ پانل گالوانیزه

ساندویچ پانل با ورق گالوانیزه به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، در بسیاری از صنایع به جای دیوارهای آجری، بتنی و غیره استفاده می‌شود. به نوعی روی کار آمدن ساندویچ پانل گالوانیزه انقلابی نو در صنعت وسیع ساخت و ساز ایجاد کرده است و امروزه به‌کارگیری آن محدودیت خاصی ندارد. از کاربردهای وسیع این نوع ساندویچ پانل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع یخچال مواد غذایی و پروتئینی 
  • جایگاه سوخت  
  • سوله انبار 
  • کارخانه‌ها
  • صنایع و معادن 
  • کارگاه‌های صنعتی
  • انواع کانکس و کانتینر ثابت و متحرک
  • سالن ورزش و استخر 
  • ساختمان پیش‌ساخته
  • کیوسک روزنامه‌فروشی 

ویژگی های ساندویچ پانل گالوانیزه

ساندویچ پانل گالوانیزه به دلیل روکش روی، مقاومت بالایی در برابر زنگ‌زدگی، پوسیدگی و خوردگی از خود نشان می‌دهد. لازم به ذکر است که فلز روی با قرار گرفتن در معرض اکسیژن هوا، جلوی اکسید شدن آهن را می‌گیرد. این ویژگی پانل باعث شده است تا از آن در مناطق خشک و نیمه خشک استفاده کنند. از ویژگی‌های دیگر ساندویچ پانل‌های گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نصب سریع و آسان
  • جلوگیری از اتلاف انرژی
  • قابل شست‌وشو و بازیافت

انواع ساندویچ پانل گالوانیزه

انواع ساندویچ پانل گالوانیزه از نظر کاربرد به ساندویچ پانل دیواری و سانودیچ پانل سقفی دسته‌بندی می‌شوند. ساندویچ پانل‌های گالوانیزه که در انواع مختلفی در بازار تولید می‌شوند، از نظر نوع ماده عایق، ضخامت و البته رنگ ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشند. لازم به ذکر است که تفاوت اصلی ساندویچ پانل دیواری و سقفی در فرم سطح مقطع آن‌هاست.

ساندویچ پانل دیواری گالوانیزه

ساندویچ پانل دیواری گالوانیزه برای پوشش دیواره‌ها و کاهش ضریب انتقال انرژی استفاده می‌شود و در انواع ساختمان ها و سازه ها جزو متریال اصلی به کار می‌رود. جالب است بدانید که از این ساندویچ پانل‌ها به عنوان پارتیشن خارجی و داخلی نیز استفاده می‌شود.

ساندویچ پانل سقفی گالوانیزه

ساندویچ پانل سقفی گالوانیزه نوع دیگری از ساندویچ پانل‌های گالوانیزه است که جهت پوشش سقف به کار می‌رود. این نوع ساندویچ پانل‌ها با استفاده از پیچ‌های سرمته‌ای به سقف و به یکدیگر متصل می‌شوند و اگر به ظاهر آن‌ها دقت کنید، از یک شیب استاندارد برخوردار هستند. ماهیت وجودی این شیب ها به دلیل هدایت آب به سمت ناودانی‌ها طراحی شده‌اند و به جلوگیری از خراب شدن سقف‌ها کمک می‌کند.
در ساندویچ پانل سقفی گالوانیزه از گام‌های ذوزنقه‌ای و شکل اورلپ ورق بیرونی استفاده شده است که امکان نفوذ آب به آن را از بین می‌برد. در واقع ساندویچ پانل سقفی گالوانیزه دارای برآمدگی بوده که باعث افزایش مقاومت سطح و امکان هم‌پوشانی پانل‌ها را فراهم کرده است.

مشخصات فنی ساندویچ پانل گالوانیزه

مشخصات فنی ساندویچ پانل گالوانیزه

ساندویچ پانل گالوانیزه دارای ابعاد، ضخامت، نوع فوم درونی، دانیسته و ضخامت متفاوتی نسبت به سایر ساندویچ پانل‌هاست. در ادامه به بررسی مشخصات فنی این نوع ساندویچ پانل می‌پردازیم:

مشخصات ورق

ورق‌های مورد استفاده در این نوع ساندویچ پانل‌ها، ضخامتی 0.5 تا 0.7 میلیمتر دارند.

مشخصات فوم عایق

در ساندویچ پانل‌های گالوانیزه از فوم عایق پلی یورتان معمولی (PUR) و پلی ایزوسیانورات (PIR) استفاده می‌شود. به طود کلی برای بخش هسته ساندویچ پانل گالوانیزه از پلی استایرن، پشم سنگ، پلی یورتان معمولی و پلی یورتان کندسوز (پلی ایزوسیانورات) استفاده می‌گردد. در این بین فوم عایق پلی اورتان نسبت به سایر مواد عایق از نظر توان عایق‌بندی حرارتی و مقاومت در برابر رطوبت، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد.

ضخامت کلی

در حالت کلی، از ساندویچ پانل‌های با ضخامت 3 تا 5 سانتی‌متر برای کاربری‌های معمولی استفاده می‌شود و ضخامت‌های بالاتر برای ساخت دیوارها و سقف در کاربری‌هایی با حساسیت دمای بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.
پانل هایی با ضخامت 15 سانتی‌متر، قوی‌ترین عایق ساختمانی در بازار است. همچنین دانسیته فوم عایق در این نوع ساندویچ پانل‌ها برابر با ۲±۴۰ کیلوگرم در متر مکعب است.

مشخصات رنگ

ساندویچ پانل‌های گالوانیزه با پوشش رنگ الکترواستاتیک پوشانده شده‌اند. ورق گالوانیزه در این ساندویچ پانل‌ها حدودا 15 مورد تنوع رنگی دارد و در ضخامت‌های 0/18 تا 0/7 میلی‌متر تولید می‌شود. رنگ مورد استفاده برای لایه نهایی و بیرونی ساندویچ پانل گالوانیزه همام رنگی است که در صنعت خودروسازی و برای رنگ ماشین‌ها به کار می‌رود.
به طور معمول، ساندویچ پانل‌های گالوانیزه با رنگ سفید، قرمز، آبی، زرد و کرم در بازار یافت می‌شود و شما می‌توانید تمامی رنگ‌ها را به صورت سفارسی تهیه کنید.

ابعاد

عرض ورق در این نوع ساندویچ پانل‌ها در حالت استاندارد بین 1 تا 1/25 متر است و شما ساندویچ پانل‌های مدنظر را می‌توانید با طول موردنظر خود سفارش دهید. انواع ضخامت این نوع ساندویچ پانل‌ها عبارتند از:

  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
  • 10
  • 12/5

وزن

وزن هر متر مربع ساندویچ پانل گالوانیزه بین 8 تا 10 کیلوگرم متغیر بوده که نسبت به تیغه‌های ساخته شده از مصالح سنتی بسیار کم‌تر است. البته در صورتی که ضخامت ساندویچ پانل بین 50 تا 100 میلی‌متر باشد و هسته پلی استایرن یا پلی اورتان در آن به کار رفته و ورق‌های روبه رو فولادی یا آلومینیومی وجود داشته باشد، بین 10 تا 20 کیلوگرم بر متر مربع وزن خواهد داشت.

مزایای ساندویچ پانل گالوانیزه

مزایای ساندویچ پانل گالوانیزه

به طور کلی، از مزایای ساندویچ پانل ورق گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاوم در برابر زلزله و سیل و رانش زمین
  • مقاوم در برابر حرارت و برودت، کولاک، برف و شن
  • نصب آسان و سبک در حمل و نقل
  • مقاوم در برابر حریق و آتش‌سوزی
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه
  • طول عمر بالای۲۰ سال

معایب ساندویچ پانل گالوانیزه

البته که ساندویچ پانل گالوانیزه مزایای فراوانی دارد ولی معایب خاص خود را نیز داراست. از معایب ساندویچ پانل‌های گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رنگ مورد استفاده در تولید این ساندویچ پانل‌ها همان رنگ به کار رفته در صنعت خودروسازی است و به همین دلیل در اثر خراش ممکن است دچار آسیب شود.
  • این ساندویچ پانل‌ها عرض کمی دارند و این باعث شده تا در تولید و کاربرد آن‌ها محدودیت وجود داشته باشد.
  • مقاومت ساندویچ پانل گالوانیزه در برابر رطوبت و خوردگی در قیاس با پانل های آلوزینک کمتر است.

قیمت ساندویچ پانل گالوانیزه

قیمت ساندویچ پانل گالوانیزه به فاکتورهای مختلفی از جمله نوع متریال، ورق، فوم، متراژ، نوع پانل، نوسانات اقتصادی و غیره بستگی دارد. بنابراین نمی‌توان قیمت دقیقی برای این ساندویچ پانل‌ها ارائه داد. البته قیمت این پانل‌ها نسبت به سایر مصالح ساختمانی مقرون‌به‌صرفه است. با توجه به اینکه فلز روی در مقایسه با آلومینیوم ارزانتر است، ساندویچ پانل‌های گالوانیزه نسبت به ساندویچ پانل‌های آلوزینک وآلومینیوم ارزانتر هستند.
شما با ورود به سایت
کوشا کاسپین می‌توانید لیست قیمت ساندویچ پانل های گالوانیزه بر اساس ضخامت (2 تا 15 سانتی‎متر) و بر اساس برند تولیدی را مشاهده کنید که از 450 هزار تومان الی 1,400 هزار تومان متغیر است.

بهترین برندها و کارخانه های تولید کننده ساندویچ پانل گالوانیزه

به دنبال گسترش استفاده از ساندویچ پانل‌ها در صنایع مختلف، برندها و کارخانه های مختلفی به تولید و عرضه ساندویچ پانل گالوانیزه پرداختند. بنابراین، تعدد تولیدکنندگان ساندویچ پانل، ممکن است خرید این سازه را برای شما دشوار کرده باشد. از بهترین برندهای تولیدکننده ساندویچ پانل‌های گالوانیزه می‌توان به آریا بارون، مهران پانل، کیان، کبیر و برند ماموت اشاره کرد.

در این میان، شرکت ماموت را می‌توان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده انواع ساندویچ پانل اعم از گالوانیزه در خاورمیانه نام برد. محصولات این شرکت مطابق با آخرین استانداردهای اروپایی تولید می‌شوند و به کشورهای مختلفی صادر می‌گردند.
رعایت استانداردهای جهانی برای ساخت ساندویچ پانل‌های سقفی و دیواری گالوانیزه باعث شده است تا شرکت ماموت جزو معتبرترین برندها در میان شرکت‌های تولیدکننده ساندویچ پانل باشد. شما می‌توانید برای خرید و نصب انواع ساندویچ پانل‌های گلوانیزه با کارشناسان
کوشا کاسپین ارتباط برقرار کنید.

نحوه نصب و اجرای ساندویچ پانل گالوانیزه

نحوه نصب و اجرای ساندویچ پانل گالوانیزه

یکی از مزایای استفاده از ساندویچ پانل گالوانیزه راحتی نصب و اجرای ساخت این سازه است. البته دقت داشته باشید که نصب ساندویچ پانل به تیم حرفه‌ای و متخصص نیاز دارد و هر فردی نمی‌تواند آن را نصب و اجرا کند.
برای نصب و اجرای ساندویچ پانل‌های گالوانیزه به ملزومات و ابزاری نیاز است که در هر جایی یافت نمی‌شود. شما می‌توانید برای نصب و اجرای ساندویچ پانل با کارشناسان
کوشا کاسپین ارتباط برقرار نمائید.

نصب ساندویچ پانل‌های گالوانیزه در کاربری‌های مختلف، متفاوت است ولی به صورت کلی می‌توان در مراحل زیر دسته‌بندی کرد:

  1. در مرحله ابتدایی، زیرسازی ساندویچ پانل یا فوندانسیون لازم بر اساس سازه و نوع آن انجام می‌شود.
  2. سپس پروفیل‌های ساندویچ پانل باید به صورت جوشکاری به یکدیگر متصل شوند.
  3. در مرحله بعدی در صورت نیاز، پانل‌ها باید بر اساس محل نصب توسط دستگاه برش، بریده شوند.
  4. در این مرحله، قطعات پانل‌ها بر اساس اولویت قطعه بر روی دیوار یا سقف قرار می‌گیرند.
  5. کارشناسان و نصابان باید پانل‌ها را به خوبی توسط پیچ‌های مناسب در جای خود بر روی پروفیل نصب کنند.
  6. در این مرحله پس از نصب می‌توان به منظور زیباسازی و درزگیری، از ورق فلاشینگ و آبرو استفاده کرد.
  7. در مرحله آخر نصب و اجرای ساندویچ پانل گالوانیزه جهت محکم سازی می‌توان در درزها و زیر فلاشینگ‌ها از چسب عایق ساندویچ پانل استفاده کرد.

مقایسه ساندویچ پانل گالوانیزه با آلوزینک

ساندویچ پانل گالوانیزه نسبت به ساندویچ پانل‌های آلوزینک از ورق متفاوتی برای ساخت استفاده می‌کند. ورق های گالوانیزه و آلوزینک از مقاومت و استحکام بالایی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی برخوردار هستند ولی تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند. شما می‌توانید در جدول زیر، تفاوت‌های دیگر این دو نوع ساندویچ پانل را مشاهده کنید:

ویژگی گالوانیزه آلوزینک
جنس ورق از ورق گالوانیزه استفاده می‌شود از ورق آلوزیک استفاده می‌شود
ضخامت ورق بین 0/5 تا 2 میلی‌متر بین 0/4 تا 0/8 میلی‌متر
درصد هر فلز معمولا برای پوشاندن سطح ورق از فلز روی استفاده می‌شود 55 درصد آلومینیوم

43 درصد روی

حدود یک درصد سیلیکون

نوع رنگ ورق‌های گالوانیزه بدون رنگ شدن مورد استفاده قرار می‌گیرند سطح ورق‌های آلوزینک معمولا رنگ می‌شوند
مقاومت و طول عمر مقاومت کمتری دارند و از طول عمر کمتری برخوردارند به دلیل استفاده از پوشش آلومینیوم، روی و سیلیکون روی ورق آلوزینک، مقاومت بالاتری در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی دارند و از عمر بالاتری برخوردار هستند.
قیمت قیمت کمتری نسبت به آلوزیک دارند به دلیل استفاده از عناصر گرانتر، قیمت بالاتری دارند

 

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشخصات ساندویچ پانل
مشخصات ساندویچ پانل
انواع ورق ها
انواع فوم ساندویچ پانل
انواع فوم